Pedikure - Manikure

Navigacija :
Protetika za nokte i stopala

Protetika za nokte i stopala

B/S ŠPANGE za ispravljenje uraslih noktiju

Urastanje nokta u meso (unguis incarnatus) najčešće se pojavljuje na nožnom palcu.

Problem nastaje kad nokat urasta u nokatni kanal i osjetljivu kožu nokta. Pri takvom urastanju nastaje bolna oteklina uz mogućnost gnoja i infekcije.Uzrok problema najčešće je pogrešno rezanje nokta, loš izbor preuske obuće ili prirođena anomalija. Liječenje noktiju često je dugotrajno, a uspješno se liječi patentiranim Njemačkim proizvodom dr. Bernarda Stolza pod nazivom B/S Spange. B/S Spange je moderna medicinska metoda koja brzo, bezbolno, uspješno i učinkovito rješava ispravljanje uraslih noktiju.

Jednostavna je za postavljanje u profesionalnim uvjetima i specijaliziranim salonima medicinske Pedikure. Sigurna je i za dijabetičare, jer nema abrazije ili metalnih dijelova koji bi mogli uzrokovati zadiranje u meso ili kanal nokta. Mala špangica načinjena od izuzetno otporne specijalne sintetičko staklo-plastične mase ojačane fiberglasom, strogo određene debljine i elastičnosti, lijepi se preko ploče nokta, pobrusi se, fiksira i po želji prelakira, te se i ne primjećuje na noktu. Djeluje na urasli nokat tako da vuče krajeve uraslog nokta prema van i ispravlja ga u rastu. Može se postavljati više puta tj. koliko je potrebno da bi se nokat potpuno ispravio i oslobodio korisnika boli. Djeluje do 4 tjedna i tada špangicu treba zamjeniti novom i ponoviti postupak do potpunog ispravljanja nokta.

Tvrtka B/S član je Njemačke Podološke organizacije, te je vodeća u treningu i konzultacijama o protetici nokta. Certifikati : EN ISO 9001/2000 + EN ISO 13488/2000

Nadomjestak oštećenog/gljivičnog nokta

Što je protetika nokta?

Nadomjestak nokatne ploče koji koristimo u slučaju mehaničkog oštećenja nokta ili zbog bolesti noktiju.

Najvažniji razlog upotrebe je mogućnost korekcije noktiju u estetske svrhe.

Prema obliku, boji i karakteristikama izgleda kao prirodni nokat koji se trajno i nježno spaja s ostatkom nokta, može se lakirati te se ne primjećuje razlika u odnosu na prirodne nokte. Trajnost protetike nokta je do tri mjeseca.

Izrada silikonskih zaštita za kurje oči

Kurije oči i tvrdokorni natisci nastaju uslijed mehaničkog trenja pri hodanju, stajanju ili jednostavno nošenjem loše obuće.

Za zaštitu od natisaka i pojave kurjih očiju preporučujemo upotrebu individualnih silikonskih zaštita.

Pojavljuju li Vam se često kurije oči i natisci među prstima ili na gornjem dijelu prstiju, preporučujemo Vam da koristite silikonske separatore  koji će ublažiti trenje između dvaju prsta i između prstiju i obuće. Naprstci i separatori su vrlo jednostavno rješenje kojim ćete ubrzati izlječenje i spriječiti pojavu kurjih očiju kod napora pri hodu, stajanju…

Od specijalnog medicinskog silikona (koji je namijenjen posebno za izradu individualnih silikonskih zaštita u podologiji) izrađujemo separatore i naprstke po mjeri koji su puno ugodniji za nošenje od gotovih kupovnih.

Ostale Pedikure & Manikure

Želite rezervirati termin za ovaj tretman?
Pošaljite podatke i nazvat ćemo vas.

podijelite ovaj tretman

Rezervacija termina

Ovdje smo
da vam odgovorimo

Ispunite formu rezervacije i nazvati ćemo vas kako bi dogovorili termin. Hvala.
Call Now Button