Lasersko uklanjanje bradavica

Lasersko uklanjanje bradavica

Lasersko uklanjanje bradavica na rukama i stopalima

Obične bradavice i bradavice na stopalima jedna su od čestih kožnih infekcija. To su bezopasne izrasline na gornjem sloju kože koje uzrokuje Humani papiloma virus što potiče stanice kože na ubrzano dijeljenje. Zarazne su te je stoga potrebno što ranije započeti liječenje kako bi se spriječilo njihovo daljnje širenje.

Obične bradavice se najčešće javljaju na rukama, koljenima i laktovima, a mogu se prepoznati po gruboj površini nalik cvjetači.

Bradavice na stopalima slične su običnim bradavicama, no uglavnom se pojavljuju na tabanima, petama i nožnim prstima. Obično su plosnatije i prekrivene grubom kožom.

U našem centru uspješno provodimo liječenje bradavica kombinacijom triju lasera. Najprije uklonimo površinski sloj promijenjene kože pomoću Er:Yag lasera, a nakon toga uništimo korijen bradavice sa diodnim laserom. U većini slučajeva dovoljan je jedan tretman, a samo u rijetkim slučajevima tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana. Tretman je bezbolan ili minimalno neugodan te nakon njega možete nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Jedini u Hrvatskoj posjedujemo certifikat poliklinike ProBoca na Tenerifima, po metodi dr Pilar Martin Santiago, svjetski poznatim edukatorom u primjeni lasera u podologiji i dermatologiji, čiji su znanstveni radovi dokazali učinkovitost terapije za uklanjanju breadavica.

Tretman radimo sa čak 3 medicinska lasera, pulsnim Er: YAG 2940 nm, diodnim 980 nm te hladnim LED laserom sa dvije valne duljine. Dakle, tretman se ne radi IPL laserom jer isti ne liječi ovakve vrste oboljenja.

Vrste bradavica

Postoji pet vrsta bradavica – malih, čvrstih izraslina na koži uzrokovanih virusima, koje su djelomično i zarazne.

Najveća vrsta su uobičajene bradavice, koje imaju grubu, rožnatu površinu, a mogu biti smeđe.

Mogu narasti i do 2,5 cm u širinu, a mogu biti i povezane. Najčešće se javljaju kod djece, posebice na rukama.

Još jedna vrsta uobičajena kod djece jesu plantarne bradavice (poznate i kao veruke). Nastaju na tabanima ili nožnim prstima, a često uzrokuju bolove.

Plosnate bradavice su male, glatke nakupine koje često nastaju uzduž ogrebotina.

Končaste bradavice – tanki slojevi kože do 3 mm duljine s tvrdim vrhom – obično rastu na licu ili vratu. Bradavice ponekad znaju nestati i bez liječenja, međutim, obično se zadrže i proširuju.

Bradavice nikada nemojte grebati jer biste mogli potaknuti njihovo širenje.

Facebook
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email

Info

Vere Bratonje 23, Rijeka
Tel: +385 51 211 212
Mob: +385 98 93 88981
E-mail: info@med-estetika.hr

Call Now ButtonScroll Up