Tretmani Tijela

Navigacija :
Laserski tretman Herpesa
Herpes je bolest uzrokovana virusom herpesa tipa 1 i 2.

Laserski tretman Herpesa

Herpes Simplex i Zooster na licu i tijelu

Herpes je bolest uzrokovana virusom herpesa tipa 1 i 2. Herpes virus tipa 1 obično zahvaća područje glave, a virus tipa 2 spolne organe. Virus prodre kroz oštećenje kože i sluznice te ostaje doživotno u nama smješten u živčanim nakupinama, tzv. ganglijima. Padom imuniteta se povremeno aktivira, kod nekih jednom, a kod nekih češće. Bolest nije moguće izliječiti, ali je moguće zaliječiti i držati pod kontrolom.

Kako se bolest liječi?

Postoje razne antivirusne kreme koje nisu baš uvijek djelotvorne, nekim ljudima pomognu, dok drugima uopće ne pomažu. U narodu se za liječenje često koristi pasta za zube, što ima smisla, jer pasta sasuši promjene na koži. Može se u istu svrhu koristiti i cinkova pasta. Druga mogućnost je uzimanje tableta protiv herpesa, po potrebi ili određeno vrijeme, koliko je potrebno.

Što je najvažnije kod liječenja herpesa?

Najvažnije je provesti terapiju, po mogućnosti unutar 48h od izbijanja promjene. U protivnom terapija slabije djeluje ili uopće ne djeluje.

Što je novo u liječenju herpesa?

Posljednjih nekoliko godina se koriste laseri slabe snage koji pospješuju nestanak simptoma herpes infekcije. Novost je primjena Erbium  YAG i diodnog lasera.

Kako djeluje Erbium YAG laser?

Laser djeluje protuupalno i toplinom deaktivira virus. Najvažniji efekt lasera je znatno skraćivanje tijeka bolesti i ubrzavanje nestanka promjena na koži. Mjehurići se trenutno posuše i uklanja se osjećaj nelagode, svrbeža i peckanja. Većinom je dovoljan 1 tretman te poboljšanje uglavnom nastupi već isti dan. Nakon toga laser se koristi po potrebi, kad izbije herpes, jer bolest ne možemo zauvijek izliječiti. Uglavnom nije potrebna nikakva druga terapija poslije lasera. Sam tretman traje izrazito kratko, nema oporavka, boli ili nelagode. Nakon tretmana možete se vratiti na posao ili obavljati svakodnevne aktivnosti.

Ostali tretmani tijela

Želite rezervirati termin za ovaj tretman?
Pošaljite podatke i nazvat ćemo vas.

podijelite ovaj tretman

Rezervacija termina

Ovdje smo
da vam odgovorimo

Ispunite formu rezervacije i nazvati ćemo vas kako bi dogovorili termin. Hvala.
Laserski TretmaniCijena (Kn)
L. tretman bradavice I250
L. tretman bradavice II300
L. tretman do 3 bradavice400
L. tretman do 7 bradavica700
L. Tretman gljivičnog nokta I200
L. Tretman gljivičnog nokta II300
L. tretman do 3 gljivična nokta400
L. tretman do 6 gljivičnih noktiju500
L. tretman za gljivice na svim noktima700
L. tretman Herpes Simplex150
L. tretman Herpes Zooster I300
L. tretman Herpes Zooster II600
THREADINGCijena (Kn)
Threading nadusnica40
Threading brade40
Threading cijelog lica80
Call Now Button